Google+ Followers

Ahad, 15 Januari 2012

MAKEUP COURSE ( Kursus Bersama TimeFaces)


# Sesiapa yang ingin menganjurkan kursus makeup bersama Timefaces Hadiartz sebagai pengajar, boleh berbincang melalui email: timefaces@gmail.com atau sms : 012-9303077. Sebagai PENGANJUR anda boleh membuat side income juga !!!.... anda tentukan berapa peserta serta tempat untuk kursus dan kami akan ke tempat anda.

HADIAWATI ( Pengajar TimeFaces )

** Tawaran Masih Terbuka Untuk Mereka Yang Serius Berlajar Mengenai & Menambah Ilmu Kecantikan/Solekan...** Cuma Pilih Tarikh Yang Telah Disediakan Mengikut Kesenangan Anda...**
Profile Tenaga Pengajar :
Artis Budaya Selangor & Present for Malaysia Fest  ~ 1991 - 1994
Wedding Planner & Andaman makeup – previous own company Sri Santubong ~ 1992 – 2009
MAS Cabin Crew Wide Body (Golden Club Class & 1st Class Stewardess) ~ 1994 – 2003
Own new company “TIMEFACES HADIARTZ” with business registration: SA 0197432-A
-          Freelance Makeup Artist / Commercial Makeup Artist (stage,TV programs,Dinner,movies) / Photo shoot Makeup Artist /  Personal Makeup Course for Basic , Advanced or Bridal Course.
-          Choreographer for traditional and contemporary dance.
-          Personality and Grooming Facilitator ( table manner / appearance attire )
-          Event organizer for any show. (Artist, Band, Presenter and etc. )ASSIGNMENT UNTUK SETIAP PESERTA SELEPAS MENGHADIRI KUSUS BERSAMA TIMEFACE HADIARTZ - Anda dikehendaki mempraktikkan makeup sekurang-kurangnya 20 muka dan akan dipanggil REUNION BERSAMA STUDENT TimeFaces kembali untuk Pemantapan Makeup Skill ( Yuran hanya RM50-100 sahaja bagi menampung kos makan dan tempat Reunion setelah menjadi Student TimeFaces )
REUNION PEMANTAPAN MAKEUP SKILL ini bertujuan untuk berkumpul bersama kembali dan akan berkongsi Tips / Teknik terkini serta boleh berkongsi Jobs pada Students TimeFaces. Sekiranya Students sudah ada keyakinan dan skill mereka akan didedahkan pada program TV / Movies / Stage Show atau Bridal Makeup pula.


FACECHART diatas ini digunakan sebagai latihan dan kajian solekan sebelum Anda memulakan makeup client anda... Facechart ini menggunakan kertas khas yang boleh memudahkan anda melakarkan dengan pelbagai jenama makeup diatasnya.

  
Dibawah ini adalah salah seorang student mempelajari cara-cara penggunakan FACECHART sebelum applikasikan ke  muka... Cara penggunaan warna harus betul dan kemas.
 SEDANG DINILAI OLEH TENAGA PENGAJAR 
Hadia TimeFaces
 
 

Masa: 11pg - 5.30ptg (masa diambil sekurang2nya 6-7 jam untuk peserta betul2 memahami teori dan praktikal  disamping beberapa tips dan teknik akan dibongkarkan untuk PESERTA)
Yuran: RM380

Sijil, Nota, Doorgift (worth RM100) serta F&B akan diberi.


- Memperkenalkan Jenis2 Berus Solekan & Cara2 menggunakannya( TEKNIK PENGUNAAN)
- Mempelajari teknik solekan TERKINI
- Teknik Solekan yang betul STEP-BY-STEP
- Teknik pemakaian foundation
- Teknik sapuan/campuran foundation yang betul
- Teknik penggunaan powder dan loose powder
- Teknik pemakaian eyeshadow (blending)
- Pelbagai Teknik Solekan Mata
- Teknik Membentuk Kening yg Cantik
- Teknik Shading : Mancungkan Hidung, Menaikkan Pipi
- Teknik Shading : Membentuk Wajah
- Teknik Menggebukan Wajah
- Perbezaan Teknik Solekan Siang dan Malam
- Teknik memakai Bulu Mata Palsu , Basic Hairdo , teknik2 terkini seperti digunakan di program TV, Stage , Movie, Pengantin serta beberapa Rahsia akan di kongsi bersama seperti Rahsia Warna Aura)

**Sila SMS Hadia ~ 012 9303077 untuk 'Seat Booking' & Pembayaran Deposit RM150 Sebelum menyertai Kelas Solekan.
**Sila bawa 'Makeup Tools' utk kegunaan semasa seisi pembelajaran untuk kami menerangkan teknik mengunakan alat makeup anda sendiri.
 


Tiada ulasan:

Catat Ulasan